8 Γυναίκες Επιστήμονες Απαντούν Σε 8 Καίρια Ερωτήματα Για Την Υγεία Της Γυναίκας

8 Γυναίκες Επιστήμονες Απαντούν Σε 8 Καίρια Ερωτήματα Για Την Υγεία Της Γυναίκας

Οι οικιακοί ρόλοι των γυναικών κυμαίνονται από την πρωτογενή φροντίδα για παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς, ως το μαγείρεμα, το καθάρισμα και την εκπαίδευση. Σύμφωνα με έρευνες, η ευημερία των γυναικών συνδέεται άμεσα με την ευημερία των οικογενειών τους και της κοινότητας.12 Παρά τον κεντρικό ρόλο των γυναικών στην ευημερία της οικογένειας, η οικιακή βία κατά των γυναικών αυξήθηκε κατά την πανδημία. Το τελευταίο είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μειονοτικές κοινότητες και έρευνες έχουν δείξει πολύ υψηλά ποσοστά διαταραχής μετατραυματικού στρες σε μαύρες γυναίκες και γυναίκες χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.8 Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη στη νέα γενιά λύσεων ιατρικής φροντίδας για γυναίκες. Δεν υπάρχει μία αιτία που να εξηγεί γιατί κάποιες ψυχικές νόσοι αφορούν περισσότερο τις γυναίκες και κάποιες άλλες τους άνδρες. Πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό βιολογικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Τέσσερις στις 10 ερωτηθείσες (38%) είπαν ότι η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στο εισόδημα των γυναικών, στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής (44%) και στον χρόνο που αφιερώνουν σε αμειβόμενη εργασία (21%). Επιπλέον δεν λαμβάνονται υπόψη οι σχετιζόμενοι με το φύλο παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Η πρόωρη εμμηνόπαυση, ο διαβήτης και η υπέρταση κύησης, το ιστορικό πρόωρου τοκετού, το ιστορικό αποβολής, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το ιστορικό υστερεκτομής, η αυξημένη συχνότητα clomiphene τιμή αυτοάνοσων νόσων στις γυναίκες αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει η ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας σχετικά με αυτούς τους ειδικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου στις γυναίκες. Τα περισσότερα κατάγματα οφείλονται σε πτώση και οι πτώσεις είναι πιο συνηθισμένες σε ανθρώπους και των δύο φύλων με παχυσαρκία. Δεν είναι πάντως σαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, γιατί η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος ειδικά στις γυναίκες.

Οργή Για Καθηγητή Στην Τουρκία: Οι Άντρες Μας Περιμένουν Τις Ουκρανές Αλλά Αυτές Πάνε Στην Ευρώπη

Σύμφωνα, επίσης, με τα τελευταία στοιχεία, κατά μέσο όρο οι γυναίκες αφιέρωσαν 4,2 ώρες για την φροντίδα ηλικιωμένων ή ανάπηρων συγγενών τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2021, ενώ οι άνδρες αφιέρωσαν 2,9 ώρες την ίδια περίοδο. Επιπλέον, οι γυναίκες κάνουν περισσότερες οικιακές εργασίες, αφιερώνοντας 14,4 ώρες την εβδομάδα σε σύγκριση με τις 9,4 ώρες/εβδομάδα που αφιερώνουν οι άνδρες. Πάνω από τα τρία τέταρτα των γυναικών δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον επαγγελματία υγείας για να συζητήσουν για τη νέα φάση της ζωής τους, διαπίστωσαν επιπλέον οι ερευνητές.

Η έρευνα της Deloitte εντόπισε μια ομάδα "gender equality leaders" (ηγέτες στην ισότητα των φύλων), οργανισμούς που, σύμφωνα με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν δημιουργήσει πραγματικά κουλτούρα συμπερίληψης που υποστηρίζουν τη σταδιοδρομία τους, την ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής και προωθούν τη συμπερίληψη. Οι γυναίκες που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται εξαντλημένες σε σχέση με συνάδελφους τους που ανήκουν στην εθνοτική πλειοψηφία της χώρας τους. Είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν ότι βιώνουν αποκλεισμό από άτυπες αλληλεπιδράσεις (15% έναντι 10%) και να αισθάνονται χειραγώγηση (9% έναντι 2%). Αυτοί οι προβληματισμοί οδήγησαν σε μια ώθηση για τη διεύρυνση των επιλογών σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, την άδεια μετ’ αποδοχών ή την άδεια για θέματα υγείας. Ωστόσο, αυτές οι παροχές, δεν είναι προσιτές σε γυναίκες από τις πιο περιθωριοποιημένες ομάδες, που στελεχώνουν τομείς όπου απαιτείται διαπροσωπική επαφή, γεγονός που τις αναγκάζει να επιλέξουν μεταξύ εργασίας και οικιακής φροντίδας.

  • Η τακτική εξέταση των μαστών από ειδικούς, έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού.
  • Μία μέθοδος για να μειώσετε το άγχος είναι να απαριθμήσετε 5 πράγματα που έχετε στη ζωή σας και για τα οποία αισθάνεστε τυχερή.
  • Η νευροεπιστήμη και η κλινική έρευνα δεν έχουν ενσωματώσει επαρκώς τις διαφορές βιολογικού και κοινωνικού φύλου στην κατανόησή τους σχετικά με την ανάπτυξη της ασθένειας και τις επακόλουθες δυνατότητες θεραπείας.
  • Δίνει έμφαση στην υπεύθυνη πληροφόρηση για την πρόληψη και προστασία, στη συνηγορία για την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, και ιδαίτερα στην ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους ελεύθερα και με ασφάλεια.

Η φετινή έρευνα ανέδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε ένα υβριδικό περιβάλλον είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν ότι βιώνουν μικροεπιθετικότητα σε σχέση με εκείνες που εργάζονται αποκλειστικά με φυσική παρουσία ή αποκλειστικά από απόσταση. Γενικότερα, το ποσοστό των γυναικών που έχουν βιώσει συμπεριφορές αποκλεισμού τον περασμένο χρόνο στο χώρο εργασίας έχει αυξηθεί από 52% το 2021 σε 59% το 2022. Ακριβώς οι μισές γυναίκες δηλώνουν ότι έχουν βιώσει μικροεπιθετικότητα, ενώ το 14% έχει βιώσει παρενόχληση. Σχετικά με την καταγγελία αυτών των συμπεριφορών αποκλεισμού, εξακολουθεί να υπάρχει φόβος για "επαγγελματικά αντίποινα", καθώς το 93% πιστεύει ότι η αναφορά τέτοιων συμπεριφορών θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα τους. Μόνο το 23% των μικροεπιθέσεων αναφέρθηκαν στους εργοδότες, σε σύγκριση με το 66% των συμπεριφορών παρενόχλησης που καταγγέλθηκαν. Ενώ πολλοί οργανισμοί κατά το προηγούμενο έτος είχαν στραφεί σε στρατηγικές ενσωμάτωσης ευέλικτων και υβριδικών μοντέλων εργασίας, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι δεν έχουν ακόμη αισθανθεί τα οφέλη αυτών των νέων τρόπων εργασίας.

Nagel Πρόεδρος Bundesbank:σύντομα Μετά Τον Ιούνιο Η Πρώτη Αύξηση Επιτοκίων Από Την Εκτ Εδώ Και 10 Χρόνια

Επειδή οι διαφορές στην υγεία του εγκεφάλου επιτείνονται σε φυλετικές-εθνικές μειονότητες και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες, το να λαμβάνουμε υπόψη τις επιδράσεις της διαπροσωπικής βίας, του ρατσισμού, της φτώχειας, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε πραγματική ισότητα φύλων και τελικά κοινωνική ευημερία. Βιολογικοί, κοινωνικοπολιτισμικοί και οικονομικοί παράγοντες χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για να κατανοήσουμε https://eumeds.gr/ και να προωθήσουμε την υγεία με βάση το φύλο και να μειώσουμε την έμφυλη ανισότητα. Η νευροεπιστήμη και η κλινική έρευνα δεν έχουν ενσωματώσει επαρκώς τις διαφορές βιολογικού και κοινωνικού φύλου στην κατανόησή τους σχετικά με την ανάπτυξη της ασθένειας και τις επακόλουθες δυνατότητες θεραπείας. Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, καθώς το 95% των ατόμων που πάσχουν από ανορεξία και βουλιμία είναι γυναίκες.

γυναίκες Υγεία

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι συνήθεις κίνδυνοι για την υγεία των γυναικών; Σε κάθε στάδιο της ζωής της, οι ανησυχίες αλλά και οι ανάγκες της υγείας της, αλλάζουν. Ενώ οι συμπεριφορές αποκλεισμού επηρεάζουν την πλειονότητα των εργαζομένων που ρωτήθηκαν, οι γυναίκες σε εθνοτικές μειονότητες στις χώρες τους, οι LGBT+ γυναίκες και εκείνες με χαμηλότερους διοικητικούς ή μη διευθυντικούς ρόλους είναι πιο πιθανό να τις βιώσουν. Πολλές γυναίκες αισθάνονται λιγότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές της καριέρας τους συγκριτικά με πριν από 12 μήνες. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το PsychologyΝow.gr αποτελεί ένα πυρήνα Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας που έχει ως στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα που σχετίζονται με κατάχρηση ουσιών και αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ οι γυναίκες κλίνουν περισσότερο σε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη. Ο ειδικός Χειρουργός Μαστού είναι εκείνος που συντονίζει και κατευθύνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αναλόγως του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού της κάθε γυναίκας, από την πρόληψη μέχρι τη θεραπεία.

Ισότητα Στην Ψυχική Υγεία

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων γυναικών σε τομείς ζωτικής σημασίας στην εποχή της πανδημίας. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται το clomiphene τιμή μεγαλύτερο βάρος της μη αμειβόμενης εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας. Σε περίπτωση που δεν είστε ασφαλισμένη στην INTERAMERICAN ή δεν επιθυμείτε να επιλέξετε τις υποδομές της INTERAMERICAN είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια λίστα που συνοψίζει τι συμβαίνει στην υγεία σας.

Στους άνδρες ούτε το αυξημένο βάρος ούτε ειδικότερα το συσσωρευμένο πέριξ της μέσης πάχος εμφανίζουν σημαντική συσχέτιση με τα κατάγματα. Από την άλλη, ένας άνδρας με βάρος κάτω του κανονικού (με δείκτη μάζας σώματος μικρότερο του 17,5) έχει διπλάσια πιθανότητα να πάθει κάταγμα στο άνω άκρο, σε σχέση με έναν άνδρα με δείκτη μάζας σώματος 25 (το ανώτερο κανονικό). Η συζήτηση για την ισότητα των γυναικών δεν πρέπει να περιοριστεί στις ετεροκανονικές λευκές γυναίκες.

"Την ημέρα που θα έχουμε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, θα το εγγυηθώ”, δήλωσε. Το κλείσιμο του χάσματος θα προετοιμάσει το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα για μελλοντικές κρίσεις και θα ενδυναμώσει τις κοινότητες σε περιόδους ηρεμίας. Μόνο με την αναγνώριση των έμφυλων διαφορών θα μπορέσουμε να μεταβούμε στην ιατρική ακριβείας, όπου οι βάσεις δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψουν την ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων. Ευγενία Πανταζή, Πρόεδρος της Ελληνικής https://eumeds.gr/ Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, Ειδική Ιατρός Εργασίας. Τα παραπάνω ανέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε πληθυσμό 2.000 περίπου γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους εταιρείας προϊόντων για την εμμηνόπαυση. Το υπερηχογράφημα βοηθάει συμπληρωματικά τον γιατρό να ελέγξει τον μαστό και να καθορίσει τυχόν ευρήματα, επιτρέποντας τη διαφοροδιάγνωση αν πρόκειται για απλή κύστη ή συμπαγές ογκίδιο και οδηγώντας σε παρακολούθηση ή περαιτέρω έλεγχο.

Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα νέο λέιζερ για να καταστρέψουν ένα ουκρανικό drone. Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση του World Economic Forum στις ελβετικές Άλπεις εδώ και δύο χρόνια ξεκινά την Κυριακή. Εγγραφείτε στο Newsletter μας «Our Heartbeat» για να λαμβάνετε τα νέα και τις παροχές μας. Με ιδιαίτερη χαρά, έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Ημερίδα με θέμα“Γυναίκες και Σακχαρώδης Διαβήτης”που https://farmakeio1828.gr/ διοργανώνει ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ. Το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων, Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα μέσω των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, μαγνητική τομογραφία μαστών) και των επεμβατικών διαδερμικών βιοψιών μαστού, χωρίς χειρουργείο, να γίνει η έγκαιρη διάγνωση.

Σε μια έρευνα, το 70% των γυναικών αποκάλυψαν ότι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών εργασιών, και ένα 80% των γυναικών που σκοπεύουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας προβληματίζονται με τις περιορισμένες οικονομικές ευκαιρίες και τη δυσκολία εύρεσης θέσεων που ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους. Η πανδημία επιδείνωσε την ψυχική υγεία και την ανισότητα των φύλων σε όλο τον κόσμο, με πρωτοφανή αριθμό γυναικών να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αγορά εργασίας, ενώ το έμφυλο μισθολογικό χάσμα μεγάλωσε. Περιβαλλοντικοί και πολιτισμικοί παράγοντες σχετίζονται με την επιφόρτιση των γυναικών με τη φροντίδα του σπιτιού παράλληλα με την επαγγελματική εργασία τους, τη χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τους άνδρες, τις ενοχές για τον χρόνο που περνούν μακριά από τα παιδιά τους λόγω της δουλειάς κλπ. Οι γυναίκες σε πρώιμη εμμηνόπαυση έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της απώλειας της θετικής δράσης των οιστρογόνων. Πρώιμη είναι η εμμηνόπαυση που συμβαίνει πριν την ηλικία των 40 και αφορά το 1% των γυναικών.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι νότες αισιοδοξίας από τα αποτελέσματα, με περισσότερες από τις μισές γυναίκες να δηλώνουν ανακούφιση από το τέλος των μηνιαίων κύκλων και την ανάγκη αγοράς γυναικολογικών προϊόντων υγιεινής. Για τέσσερις στις δέκα η εμμηνόπαυση έγινε ευκαιρία για πιο απελευθερωμένο σεξ, αφού πλέον το απολάμβαναν χωρίς το άγχος της αντισύλληψης και μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Μόνη θα αποφασίσει να περάσει την εμμηνόπαυση μία στις δύο γυναίκες, αποκρύπτοντας https://www.wecare.gr/ τη μετάβαση στο νέο στάδιο της ζωής της από τον σύντροφο της. Αντιμετωπίζοντάς την ως θέμα – ταμπού, θα προσπαθήσει να την κρατήσει «επτασφράγιστο μυστικό» και από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Με το bewell της INTERAMERICAN, έχετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγείας που προσαρμόζεται κάθε στιγμή στις ανάγκες σας. Εάν είστε ασφαλισμένη στην INTERAMERICAN, στα πολυϊατρεία MEDIFIRST και στην Αθηναϊκή MEDICLINIC μπορείτε να έχετε το δικό σας ιατρικό ιστορικό.

Ο αριθμός των γυναικών που αναζητούσαν νέο ρόλο τη στιγμή της έρευνας αυξήθηκε σε σχέση με την περσινή, με το 10% να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε ενεργή αναζήτηση. Το 40% αυτής της ομάδας ανέφερε την εξουθένωση ως τον κύριο λόγο που τους απομάκρυνε από την εργασία τους. Για όσες είχαν ήδη εγκαταλείψει έναν εργοδότη από την έναρξη της πανδημίας, η έλλειψη ευκαιριών για επαγγελματική ανέλιξη ήταν ο λόγος που αναφέρθηκε περισσότερο (22%). Νέα έρευνα του Ευρωβαρομέτρου δείχνει τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις γυναίκες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *