Η Υγεία Των Εργαζομένων Γυναικών Στην Πανδημία » Eea Grants 2014

Η Υγεία Των Εργαζομένων Γυναικών Στην Πανδημία » Eea Grants 2014

Η τακτική εξέταση των μαστών από ειδικούς, έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού. Ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 8-12% των καρκίνων του μαστού, δεν απεικονίζονται στη μαστογραφία. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν άμεσα ή έμμεσα κλινικά σημεία διάγνωσης που γίνονται αντιληπτά μόνο με την κλινική εξέταση. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρία πακέτα γυναικολογικών check-ups είναι διαθέσιμα για εσάς, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST, σε προνομιακή τιμή. Ταυτόχρονα οι καρδιαγγειακές νόσοι – και όχι μόνο- στις γυναίκες υποδιαγιγνώσκονται και υποθεραπεύονται τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Τόσο οι ίδιες οι γυναίκες όσο και οι ιατροί εξακολουθούν να υποεκτιμούν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στις γυναίκες.

Η κατάσταση των γυναικείων δικαιωμάτων στην εργασία μέχρι το τέλος του χρόνου ενδέχεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2017. Η Φωτεινή Καρυστινάκη (νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) τόνισε ότι η γυναίκα εργαζόμενη στις μονάδες υγείας καθημερινά φέρνει το βάρος της ευθύνης όλων όσων μένουν στο σπίτι. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς απαραίτητο εξοπλισμό και με οδηγίες που δε συμφωνούσαν με τις διεθνείς κατευθύνσεις, αλλά με μεγάλες ελλείψεις μέτρων ατομικής προστασίας στην αγορά. Οι εργαζόμενοι/ες πλέον είναι εξαντλημένοι/ες και ευάλωτοι/ες στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι λόγω ελλείψεων σε ΜΕΘ περιθάλπουν ασθενείς σε απλές κλίνες και σε έκτακτα περιστατικά μπορεί να μην προλάβουν να ντυθούν κατάλληλα. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη να θεσπιστούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε νοσηλευτική μονάδα, να διοριστεί Γιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας που θα μεριμνούν για την εφαρμογή των οδηγιών και των νόμων.

γυναίκες Υγεία

Η έκθεση περιλάμβανε πληροφορίες από δύο προκαταρκτικές μελέτες, στις οποίες οι ερευνητές παρακολούθησαν 331 γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών που περίμεναν να λάβουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Βοστώνη, σύμφωνα με την AΗA. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μόνο το 10% των νεαρών γυναικών προσδιόρισε την καρδιακή νόσο ως κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες και οι περισσότερες από όσες ερωτήθηκαν δεν ανησυχούσαν για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, ενώ σχεδόν οι μισές από τις νέες γυναίκες εξέφρασαν ανησυχία για την ανάπτυξη κατάθλιψης ή άγχους, αναφέρει η ΑΗΑ. Επίσης, τόνισε την απουσία υγειονομικών πρωτοκόλλων και την ανυπαρξία ταμείου ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι θα έπρεπε να δημιουργηθούν τμήματα Ιατρικής της Εργασίας σε μεγάλα νοσοκομεία στα οποία θα ειδικεύονται νέοι Γιατροί Εργασίας, οι οποίοι στη συνέχεια θα εκτιμούν τους επαγγελματικούς κινδύνους και θα προτείνουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και άλλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες φέρουν το μεγαλύτερο βάρος σε καιρούς κρίσης, γεγονός που γίνεται ακόμα πιο προφανές κατά την τρέχουσα κρίση ψυχικής υγείας.

Rihanna: Το Νεογέννητο Μωρό Της Είναι Το Πιο Πλούσιο Της Σόουμπιζ

Στο Γυναίκας Υγεία, κάθε γυναίκα μπορεί σε μια επίσκεψη και μόνο, να επιλύει ταυτόχρονα, όλα τα θέματα, προληπτικά ή διαγνωστικά, που την αφορούν. Σε περίπτωση μη διαθέσιμης θέσης εργασίας το βιογραφικό σας σημείωμα και όσα σχετικά στοιχεία τυχόν αποστέλλετε αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων για δώδεκα μήνες , ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη μελλοντικών αναγκών. Σε αυτή την περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα προσωπικά στοιχεία που μας αναφέρετε στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής με τη διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση είναι θεμελιώδης και αλλαγές του τρόπου ζωής όπως διακοπή καπνίσματος, άσκηση και προσεγμένη διατροφή θα πρέπει να ενθαρρύνονται. Αυτά είναι έντονος πόνος ή δυσφορία στο στήθος αλλά συχνά περιγράφονται και ως σφίξιμο, κάψιμο ή πίεση βαθιά πίσω από το στέρνο. Συχνά ο πόνος αυτός επεκτείνεται στον λαιμό, την κάτω γνάθο, τους ώμους, τους βραχίονες bimatoprost τιμή και τους αγκώνες όπου αποτελεί μια πολύ χαρακτηριστική αντανάκλαση. Κάποιες φορές ο πόνος επεκτείνεται ή και εντοπίζεται στην περιοχή του στομάχου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ξεγελαστούμε θεωρώντας τον πόνο αυτό έλκος ή γαστρίτιδα. Ο πόνος του εμφράγματος συνήθως συνδυάζεται με αίσθημα αδυναμίας, ωχρότητα, ναυτία και έντονη εφίδρωση. Στις γυναίκες ιδιαίτερα, το έμφραγμα εμφανίζεται κάποιες φορές με διαφορετικά από τα παραπάνω συμπτώματα.

γυναίκες Υγεία

Χωρίς αυτά, οι χρήστες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προβάλλουν σωστά τις σελίδες ή να χρησιμοποιήσουν ορισμένες υπηρεσίες. Οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της μη αμειβόμενης εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας. Την πρόκληση της επίτευξης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αντιμετωπίζουν εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη, εν μέσω πανδημίας. Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων γυναικών σε τομείς ζωτικής σημασίας στην εποχή της πανδημίας. H πλήρης εξέταση μαστών (μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, κλινικός έλεγχος) έχει ως αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση και την άμεση αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Δικαιώματα Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

Η χρήση και η πρόσβαση στις πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στη νομική συμφωνία μας. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το οποίο επιτελεί σημαντικές λειτουργίες, όπως η άμυνα απέναντι σε φυσικούς παράγοντες και η αισθητικότητα. Δεν είναι ανάγκη να bimatoprost τιμή είστε Ψυχολόγος, αλλά να αγαπάτε την Ψυχολογία και να θέλετε να συνεισφέρετε εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια! Ιδανικό για όσους/όσες σπουδάζουν ψυχολογία και ανθρωπιστικές επιστήμες και θέλουν να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα το χώρο της Ψυχολογίας. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών για την επόμενη δεκαετία.

Και σε αυτό το επίπεδο, η γυναίκα θα έχει στήριξη ηθική, θεωρητική με ενημέρωση και με τις απαραίτητες εξετάσεις για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) καθώς και την πρόληψη και θεραπεία της μετεμμηνοπαυσιακής ενδοκρινοπάθειας και άλλων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Ο ειδικός Χειρουργός Μαστού είναι εκείνος που συντονίζει και κατευθύνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αναλόγως του ατομικού και οικογενειακού https://eumeds.gr/ ιστορικού της κάθε γυναίκας, από την πρόληψη μέχρι τη θεραπεία. Αν ακολουθούσαμε όλοι το είδος της διατροφής που ενδείκνυται για τα άτομα με διαβήτη, ο κόσμος μας θα απολάμβανε περισσότερη υγεία. Καταναλώστε μικρότερες μερίδες και προτιμήστε περισσότερα γεύματα που απλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξτε για την καθημερινή διατροφή σας φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης, περιορίστε το λίπος, τους υδατάνθρακες και το αλάτι.

  • Όσον αφορά στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα οι γυναίκες συχνά μπορεί να παρουσιάσουν διαφορετικά, μη τυπικά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άνδρες.
  • Οι οικιακοί ρόλοι των γυναικών κυμαίνονται από την πρωτογενή φροντίδα για παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς, ως το μαγείρεμα, το καθάρισμα και την εκπαίδευση.
  • Ευγενία Πανταζή, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, Ειδική Ιατρός Εργασίας.
  • Στο κέντρο πρόληψης και θεραπείας Γυναίκας Υγεία λειτουργεί ιατρείο Διατροφής & Μεταβολισμού.
  • Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας λόγω έξτρα κιλών, ο κίνδυνος κατάγματος αύξανε κατά 3% έως 7%, ανάλογα με το σημείο του σώματος.

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι είσε σε πολύ καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στην καρδιά σου από νωρίς, ειδικά επειδή ορισμένοι παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το οικογενειακό ιστορικό και η υψηλή χοληστερόλη, δεν προκαλούν συχνά αισθητά συμπτώματα. Αυτοί οι προβληματισμοί οδήγησαν σε μια ώθηση για τη διεύρυνση των επιλογών σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, την άδεια μετ’ αποδοχών ή την άδεια για θέματα υγείας. Ωστόσο, αυτές https://www.pharmadvice.gr/el οι παροχές, δεν είναι προσιτές σε γυναίκες από τις πιο περιθωριοποιημένες ομάδες, που στελεχώνουν τομείς όπου απαιτείται διαπροσωπική επαφή, γεγονός που τις αναγκάζει να επιλέξουν μεταξύ εργασίας και οικιακής φροντίδας. Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, ιδίως όσες έχουν παραπάνω πάχος στην περιφέρεια της μέσης τους, είναι πιο ευάλωτες στα κατάγματα των οστών, σε σχέση με εκείνες που έχουν κανονικό βάρος, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Οι οικιακοί ρόλοι των γυναικών κυμαίνονται από την πρωτογενή φροντίδα για παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς, ως το μαγείρεμα, το καθάρισμα και την εκπαίδευση. Σύμφωνα με έρευνες, η ευημερία των γυναικών συνδέεται άμεσα με την ευημερία των οικογενειών τους και της κοινότητας.12 Παρά τον κεντρικό ρόλο των γυναικών στην ευημερία της οικογένειας, η οικιακή βία https://eumeds.gr/ κατά των γυναικών αυξήθηκε κατά την πανδημία. Το τελευταίο είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μειονοτικές κοινότητες και έρευνες έχουν δείξει πολύ υψηλά ποσοστά διαταραχής μετατραυματικού στρες σε μαύρες γυναίκες και γυναίκες χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.8 Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη στη νέα γενιά λύσεων ιατρικής φροντίδας για γυναίκες.

Σημαντικός Ο Αντίκτυπος Στη Ψυχική Υγεία Των Γυναικών

Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας λόγω έξτρα κιλών, ο κίνδυνος κατάγματος αύξανε κατά 3% έως 7%, ανάλογα με το σημείο του σώματος. Όσο μεγαλύτερο ήταν το σωματικό βάρος μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο αυξημένος ήταν ο κίνδυνος κατάγματος. Οι γυναίκες σε πρώιμη εμμηνόπαυση έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της απώλειας της θετικής δράσης των οιστρογόνων. Πρώιμη είναι η εμμηνόπαυση που συμβαίνει πριν την ηλικία των 40 και αφορά το 1% των γυναικών.

Το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση όλων των γυναικών που έχουν ιστορικό οποιασδήποτε καρδιαγγειακής νόσου, είτε συγγενούς είτε επίκτητης, πριν αποφασίσουν την εγκυμοσύνη να μιλήσουν με τον καρδιολόγο τους ο οποίος είτε θα τις παραπέμψει για περαιτέρω διερεύνηση είτε θα δώσει το πράσινο φως για την μελλοντική εγκυμοσύνη. Με αποκλειστικό λοιπόν γνώμονα και κίνητρο τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας κάθε ηλικίας, χτίσαμε, με πολύ αγάπη, μεράκι και ευαισθησία το σπίτι της υγείας σας, το ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΥΓΕΙΑ. Σε μια έρευνα, το 70% των γυναικών αποκάλυψαν ότι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών εργασιών, και ένα 80% των γυναικών που σκοπεύουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας προβληματίζονται με τις περιορισμένες οικονομικές ευκαιρίες και τη δυσκολία εύρεσης θέσεων που ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους. Η πανδημία επιδείνωσε την ψυχική υγεία και την ανισότητα των φύλων σε όλο τον κόσμο, με πρωτοφανή αριθμό γυναικών να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αγορά εργασίας, ενώ το έμφυλο μισθολογικό χάσμα μεγάλωσε. Κοινωνικοί λόγοι που συμβάλλουν στην κατάθλιψη είναι η εσωτερίκευση των σκέψεων και των συναισθημάτων στις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες. Δεν υπάρχει μία αιτία που να εξηγεί γιατί κάποιες ψυχικές νόσοι αφορούν περισσότερο τις γυναίκες και κάποιες άλλες τους άνδρες.

Η Ελληνική Γλώσσα Στο Διάβα Του Χρόνου: Η Γέννηση Της Ελληνικής Γλώσσας Μέρος Δ

Η συζήτηση για την ισότητα των γυναικών δεν πρέπει να περιοριστεί στις ετεροκανονικές λευκές γυναίκες. Επειδή οι διαφορές στην υγεία του εγκεφάλου επιτείνονται σε φυλετικές-εθνικές μειονότητες και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες, το να λαμβάνουμε υπόψη τις επιδράσεις της διαπροσωπικής βίας, του ρατσισμού, της φτώχειας, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε πραγματική ισότητα φύλων και τελικά κοινωνική ευημερία. Βιολογικοί λόγοι που παίζουν https://www.i-cure.gr/ ρόλο στην ανάπτυξη αγχώδους διαταραχής είναι τα επίπεδα της οιστραδιόλης, μιας ορμόνης που η μεγάλη παραγωγή της από τον οργανισμό προκαλεί απώλεια της λίμπιντο και κατάθλιψη. Πιο σοβαρές επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν καρκίνο του ενδομητρίου και του μαστού, στειρότητα, αύξηση βάρους, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες τέλος, ζουν σε γενικές γραμμές περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που συνεπάγεται ότι βιώνουν το πένθος και τη μοναξιά.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022 αποτελεί για την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, της φροντίδας, της βελτίωσης της υγείας των γυναικών και ευρύτερα της ποιότητας ζωής τους. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα που σχετίζονται με κατάχρηση ουσιών και αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ οι γυναίκες κλίνουν περισσότερο σε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη. Πάνω από τα τρία τέταρτα των γυναικών δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον επαγγελματία υγείας για να συζητήσουν για τη νέα φάση της ζωής τους, διαπίστωσαν επιπλέον οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της προώθησης και προάσπισης του δικαιώματος στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια η δικτύωση με όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικούς φορείς, συμβουλευτικά κέντρα γυναικών, καθώς και με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ενδεικτικά, υποστηρίζονται προγράμματα ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, δράσεις ενημέρωσης https://farmakeio1828.gr/ των γονέων, καθώς και ενέργειες συνηγορίας. Η ΧΕΝ Ελλάδος δημιούργησε υλικό σε απλή και κατανοητή γλώσσα και με τη μέθοδο της “εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης” προώθησε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του παιδιού, της γυναίκας και της νεότητας. Το εθελοντικό δυναμικό της Οργάνωσης αξιοποίησε το υλικό και μέσω της συμμετοχικής, ενεργητικής μάθησης, ευαισθητοποίησε τις τοπικές κοινωνίες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *