Cum să induceți vărsăturile: Ce să știți

Cum să induceți vărsăturile: Ce să știți

vărsăturile este una dintre apărările naturale https://produsrecenzie.top/idealica/ ale organismului împotriva germenilor, otrăvurilor și drogurilor. Unii oameni doresc să inducă vărsături pentru a scuti greața de boli sau substanțe. Alții o induc dacă cred că se depășesc – acesta este un semn al unei tulburări alimentare.

Tulburările alimentare pot afecta grav calitatea vieții persoanelor care trăiesc cu aceste condiții și cu cei apropiați. Intervenția timpurie și tratamentul îmbunătățesc considerabil probabilitatea recuperării.

Oricine suspectează că ei sau persoana iubită are o tulburare de alimentație poate contacta Asociația Națională de Tulburări pentru Alimentație pentru sfaturi și sprijin prin:

 • Telefon sau text la 800-931-2237
 • Chat online, accesând acest link
 • Aceste servicii sunt deschise doar în orele specifice. Cineva aflat în criză poate text „NEDA” la 741741 în orice moment pentru a primi sprijin de la un voluntar instruit la linia de text de criză.

  În mod alternativ, Administrația Serviciilor de Sănătate Mintală și Servicii de Sănătate Mintală (SAMHSA) rulează o linie de asistență de suferință în caz de dezastru pe care oamenii o pot contacta la 800-985-5990 pentru 24-7. Resurse sunt disponibile, inclusiv:

  • Asociația Națională a Anorexiei Nervosa și Tulburările Asociate
  • Alianța pentru conștientizarea tulburărilor alimentare
  • F.E.A.S.T., care oferă sprijin și Resurse educaționale pentru prieteni și familie care doresc să ajute pe cineva care trăiește cu o tulburare alimentară

  Cu toate acestea, vărsăturile prezintă riscuri. În special, nu este sigur să induceți vărsături pentru a preveni sau trata intoxicații.

  Persoanele obișnuite să inducă vărsături la copiii care au înghițit otravă. Părinții și îngrijitorii nu ar trebui să -i bată pe copii sau să le ofere sirop de ipecac atunci când suspectează otrăvire sau cred că copilul a mâncat mâncare putredă. În schimb, ar trebui să meargă în camera de urgență sau să contacteze un centru de control al otrăvurilor.

  Cercetările sugerează că inducerea vărsăturilor poate întârzia sau reduce eficacitatea tratamentului. În plus, vărsăturile după consumarea anumitor otrăvuri pot crește riscul de complicații grave.

  În acest articol, aflați mai multe despre siguranța și riscurile inducerii vărsăturilor.

  cum să induceți vărsăturile

  Vomitarea este de obicei indusă prin declanșarea reflexului GAG folosind degetele sau un alt obiect.

  O persoană își spală de obicei mâinile bine și se poziționează în fața unei toalete sau a unei chiuvete. Indicele și degetele mijlocii sunt introduse în gât pentru a declanșa reflexul GAG, care provoacă gâdilă, urmată de vărsături.

  Unele cercetări indică faptul că apa potabilă înainte de vărsături poate ajuta la prevenirea deteriorării dinților asociate cu vărsăturile. De asemenea, este cel mai bine să clătiți sau să vă garnit cu apă și să evitați spălarea dinților imediat după vărsături, deoarece acest lucru ar putea agrava daunele.

  Cu toate acestea, rețineți că o persoană nu ar trebui să inducă vărsături decât dacă este direcționată de un medic, deoarece poate fi periculos și poate provoca efecte secundare grave.

  Când să induceți vărsăturile

  Există mai multe motive pentru care o persoană ar putea dori să inducă vărsături. Unele dintre cele mai frecvente motive includ:

  • După ce a consumat ceva dăunător sau otrăvitor
  • Când vă simțiți bolnav sau greață
  • din cauza sentimentelor de rușine, sine -Loathing, sau vinovăție după mâncare, care este un semn al unei tulburări alimentare

  , dar este important să ne amintim că o persoană nu ar trebui să inducă vărsături decât dacă este instruit de un medic.

  Vărsăturile auto-induse pot fi asociate cu riscurile potențiale, inclusiv deshidratarea, dezechilibrele electrolitice și deteriorarea gâtului, dinților sau gingiilor.

  siguranță și riscuri

  Este Nu este sigur să induceți vărsături pentru a trata otrăvirea. Când o persoană vomită unele otrăvuri, cum ar fi acizii, acest lucru crește riscul de arsuri și alte răni la esofag, gât și gură.

  Pe lângă otrăvire, ar putea exista și alte scenarii în care o persoană vrea să inducă vărsături. De exemplu, pot avea o tulburare alimentară sau se simt greață din cauza unui virus stomacal.

  vărsăturile poartă întotdeauna riscuri și nu există niciun motiv medical pentru ca o persoană să inducă vărsături doar pentru că se simte greață.

  vărsăturile nu golește complet stomacul. Chiar dacă o persoană poate vomita în siguranță, vărsăturile nu va elimina doza completă de otravă sau celălalt conținut al stomacului.

  medicamente precum sirop Ipecac pot scădea eficacitatea altor tratamente de otrăvire, cum ar fi cărbunele activate activate . Utilizarea acestor medicamente poate determina, de asemenea, o persoană să întârzie să obțină tratamentul, mai ales dacă vărsăturile atenuează temporar greața.

  Unele emetici – medicamente pentru a induce vărsăturile – pot fi ei înșiși otrăvitoare. Clorura de sodiu, de exemplu, poate provoca dezechilibre electrolitice periculoase. De asemenea, este letal la doze de 3 grame pe kilogram de greutate corporală și mai mare.

  O actualizare a hârtiei de poziție din 2013 a subliniat că siropul IPECAC poate fi adecvat în unele cazuri rare de otrăvire. Cu toate acestea, nu este sigur să -l administrați fără supravegherea unui medic.

  Unele riscuri de vărsături includ:

  • Malnourishion
  • Dezechilibre electrolitice care pot deteriora Inima și alte organe
  • Deteriorarea dinților și gingiilor
  • Leziunea gâtului sau esofagului
  • Pancreatită, o umflare periculoasă a pancreasului

  Ce trebuie să faceți pentru a atenua greață

  Tratamentul potrivit pentru greață depinde de cauză. Persoanele care se simt greață din cauza unui virus stomacal pot găsi alinare prin evitarea alimentelor până când vărsăturile se oprește.

  pot încerca să bea cantități mici de apă sau o băutură electrolitică, apoi încep treptat să mănânce pe măsură ce simptomele lor se îmbunătățesc. Cel mai bine este să începeți cu alimente bland, ușor digerabile, cum ar fi toastul neatins.

  Alte strategii care pot ajuta cu greață, inclusiv greață din cancer, sarcină și boli, includ:

  • Mâncarea meselor mici pe parcursul zilei, deoarece unii se simt greață atunci când stomacul lor sunt goale
  • Suge pe ghimbir sau bomboane de mentă
  • Identificarea și evitarea declanșatorilor pentru greață, deoarece Unii oameni consideră că mirosurile specifice sau texturile alimentare îi fac să se simtă bolnavi
  • așezați în poziție verticală o oră după ce mâncați

  Vărsătirea prelungită poate provoca complicații grave și chiar amenințare, deci Este important să spuneți unui medic despre orice vărsături care durează mai mult de câteva zile. În multe cazuri, un medic poate fi capabil să prescrie un medicament antiemetic, care poate reduce greața și vărsăturile.

  O persoană care se simte greață după ce bea otravă sau o altă substanță dăunătoare nu ar trebui să încerce să trateze greața. Reducerea greaței nu va inversa intoxicația. Este esențial să primiți îngrijiri medicale de urgență în schimb.

  ce să faceți pentru a trata otrăvirea

  oricine crede că ei sau un copil ar fi putut înghiți ceva dăunător ar trebui să obțină îngrijiri medicale imediate, contactând un centru local de control al otrăvurilor sau merge în camera de urgență.

  Cu cât o persoană poate oferi o persoană despre otrăvire, cu atât va fi mai ușor pentru un medic să le trateze.

  Următoarele strategii pot îmbunătăți rezultatele tratamentului:

  • Păstrarea sticlei de otravă suspectată pentru a arăta medicului
  • notând aproximativ cât de mult a înghițit persoana, dacă este posibil
  • Logging orice altceva pe care persoana a mâncat -o sau a băut recent
  • Pregătirea pentru a enumera orice medicamente pe care persoana le ia

  Cum să obțină ajutor pentru o tulburare alimentară

  Persoanele care se simt obligate să vomite din cauza rușinii, a autodepășirii sau a temerilor cu privire la creșterea în greutate pot avea o afecțiune numită bulimia nervoasă. stigmat sau judecată, dar tulburările alimentare sunt afecțiuni medicale tratabile.

  Oamenii pot discuta cu o persoană iubită de încredere și pot solicita un medic pentru sprijin. Tratamentul poate include:

  • Îngrijiri medicale pentru a face față efectelor asupra sănătății bulimiei
  • Consiliere nutrițională pentru a ajuta o persoană să mănânce o dietă echilibrată
  • Terapie la Faceți față problemelor de autoestimă și a sănătății mintale
  • Suport pentru familie, cum ar fi consilierea familială
  • Educație despre tulburările alimentare
  • Participarea la un grup de sprijin

  Unii oameni consideră că tratamentul internat este cea mai benefică abordare, deoarece oferă îngrijiri cuprinzătoare într -un mediu sigur.

  pentru persoanele care nu doresc îngrijire în spital sau nu pot lua timp liber la muncă sau școală , terapia și managementul medical funcționează adesea bine.

  de două ori mai mare pentru persoanele care au primit tratament pentru bulimia nervoasă în comparație cu populația generală.

  Este important să știm că obținerea tratamentului pentru un Tulburarea alimentară poate fi salvatoare. Inducerea vărsăturilor fără un motiv medical convingător și supravegherea unui medic poate fi periculoasă.

  În unele cazuri, poate chiar să facă efectele otrăvirii sau o afecțiune medicală de bază.

  Persoanele în cauză Despre greață ar trebui să întrebe un medic despre opțiunile de tratament. Oameni care cred că au mâncat ceva otrăvitor trebuie să primească îngrijiri imediate de urgență.

  Întrebări frecvente

  ->

  Care este cel mai rapid mod de a te face să te arunci?

  Un medic poate oferi îndrumări cu privire la faptul dacă este necesară vărsăturile auto-induse sau nu, precum și cea mai eficientă metodă bazată pe cauză și simptome.

  Dacă o persoană a consumat ceva dăunător sau otrăvitor, ar trebui să contacteze un centru de control al otrăvurilor și să obțină asistență medicală imediată, mai degrabă decât să încerce să inducă vărsături.

  • Tulburări alimentare
  • Sănătate mintală
  • Alcool/dependență/droguri ilegale
  • gastrointestinal/gastroenterologie

  Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .