Как хората се справят с пандемията? Проучването разкрива тревожни тенденции

Как хората се справят с пандемията? Проучването разкрива тревожни тенденции

Проучване на 562 души в Съединените щати помага да се разкрие емоционалното въздействие на пандемията, което предполага, че много се обръщат към вещества като алкохол и марихуана, за да им помогнат да управляват тревожността и депресията.

Всички данни и статистически данни се основават на публично достъпни данни към момента на публикуването. Някои информация може да са остарели. Посетете нашия Coronavirus Hub и следвайте нашата страница за актуализации на живо за най-новата информация за пандемията Covid-19.

За много хора коронавирусната болест 19 (Covid-19) пандемията е променила дълбоко емоционалния си пейзаж, И те усещат ефектите ежедневно.

Проучване от Мичиганския университет в Ан Арбър хвърли светлина върху начините, по които хората в САЩ се занимават с карантина и физическо дистанциране в късна страна Март 2020 г.

Отговорите показват, че депресията и тревожността са често срещани и че хората се справят с тези проблеми по различни начини.

Родителството на университета в лаборатория за изследване на контекста публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследване на контекста, публикува лабораторията за изследвания Констатации онлайн.

Бъдете информирани за актуализации на живо относно текущото огнище на Covid-19 и посетете нашия коронавирусен център за повече съвети относно превенцията и лечението.

цялостна реакция на коронавируса

Изследователите проведоха двуседмичното проучване чрез Prolific, инструмент за онлайн проучване. Те стартираха проучването на 24 март, седмица след като Световната здравна организация (СЗО) обяви пандемия, а Белият дом пусна насоки за мерки за отговор.

Общо изследователите изследват 562 души на възраст 18 или повече години на възраст 18 или повече години, на 18 или повече души на възраст 18 или повече години.. Сред респондентите 52% са имали най -малко бакалавърска степен, а средната възраст е 35. Доходите на домакинствата варират от 50 000 до 70 000 долара, а 74% от анкетираните съобщават, че в момента имат романтичен партньор.

Що се отнася до етническия състав keto diet цени на кохортата, 74% от участниците се идентифицират като бели, 9% като испаноядци, 8% като черни и 5% като азиатски, докато останалите се идентифицират като „други“. Като цяло, 1 на 4 анкетираните познават някой, който е бил тестван за вируса, а 1 на 9 е познавал някой с положителна диагноза.

Анализът показва, че 76% смятат, че загрижеността за новия коронавирус е оправдана, Докато 13% смятат, че не е така. И все пак 98% от всички респонденти са казали, че са физически дистанци, а 82% съобщават, че са в блокиране.

малко повече от половината от анкетираните, 54%, заявиха, че животът им е бил значително нарушен от Covid -19.

Изследователите помолиха участниците да изберат три думи, които най -добре описват отношението им към пандемията. „Тревожен“, „нервен“, „уплашен“, „стресиран“ и „несигурен“ бяха тези, които се появяват най -често.

Личните притеснения, изразени в проучването, са по -икономически от медицинските по своята същност: 47 % от анкетираните се притесняваха, че не могат да си позволят да плащат сметките си, а 53% се притесняват, че техните финанси ще изтекат напълно.

Много изпитват депресия и тревожност

Изследователите оцениха Разпространението на клиничната депресия и тревожността сред участниците, използващи съответно скалата PHQ-8 и GAD-7-два признати метода за оценка на проблемите с психичното здраве-и установи, че и двете състояния са често срещани сред анкетираните.

Процентът на участниците, които съобщават за симптоми на депресия, възникнали на „повече от половината“ дни или „почти всеки ден“, е следният:

 • Чувствате се уморени или има малко енергия: 38%
 • Имате проблеми с заспиването или спи твърде много: 36%
 • Чувствате се надолу, депресирани или безнадеждни: 25%
 • Има малко интерфейс EST или удоволствие от дейности: 23%
 • Имате лош апетит или преяждане: 26%
 • Имате проблеми с концентрацията: 24%
 • Има отрицателна самооценка: 21%
 • Движението бавно или притискането: 8%.

Участниците също съобщават симптоми, съответстващи на тревожността, както следва:

 • 43% са казали, че се чувстват нервни, тревожни или на ръба
 • 37% смятат, че се притесняват твърде много
 • 35% имат проблеми с релаксацията
 • 31% са казали че те лесно се дразнят или по -раздразнителни от обикновено
 • 32% съобщават, че се страхуват
 • 36% не са в състояние да спрат да се притесняват
 • 17% се чувстват неспокойни.

стратегии за справяне?

Изследователите категоризираха механизмите за справяне, отчетени в проучването като положителни или отрицателни. Положителните механизми бяха проактивни действия за справяне с трудни емоции, докато отрицателните механизми помогнаха на човека да сведе до минимум или игнорира трудни чувства.

Около 89% от участниците съобщават за положителни отговори, като например „предприемане на действия за извършване на ситуацията По -добре ”, със 77%, които търсят комфорт и разбиране от друг човек. По същия начин, 84% от анкетираните казват, че са инвестирали време, като са по -продуктивни, докато 48% са се молили или медитирали да се чувстват по -добре.

От друга страна, 68% съобщават, че просто се шегуват за ситуацията, 57% Казаха, че те се подиграват с това и 47% са превърнали опасенията си в критика на собствените си отговори на пандемията. Респондентите също съобщават за различни форми на отказ.

Алкохолът и употребата на марихуана заемат отделен участък от проучването, а значителен брой респонденти съобщават, че използват тези вещества, за да се чувстват по -добре: 22% са казали, че са използвали, че са използвали Алкохол повече и 14%, около 1 на 7, казаха, че използват марихуана повече.

малко под 6% от хората, които са използвали марихуана, отчитат увеличаване на приема си.

a Романтичният партньор се превърна в един от най -силните източници на подкрепа: 71% от участниците заявиха, че изпитват по -голяма емоционална близост с партньора си поради пандемията, докато 58% съобщават за повече физическа близост.

обаче, почти почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти почти, почти 58%. 1 на 5 участници съобщават, че имат повече разногласия от обикновено с партньора си по време на пандемията. Сред тях 15% съобщават за увеличение на вербалните аргументи, 2% отчитат повече физически спорове, а 22% съобщават за разногласия относно новия коронавирус.

Докато проучването каталозира масив от механизми за справяне, неговият обхват е ограничен до първите седмици на отговор на пандемията. Авторите призовават здравните специалисти да се подготвят за дългосрочни ефекти, писане:

„Тъй Проблеми. ”

За актуализации на живо относно най-новите разработки относно новата коронавирус и Covid-19, щракнете тук.

 • Психичното здраве
 • Тревожност/тревожност/ Стрес
 • Грип/студ/SARS

Contents