Cremele medicamentoase pot fi prescrise în cazuri severe

Cremele medicamentoase pot fi prescrise în cazuri severe

Vârsta gestațională (numărul de săptămâni de sarcină) și greutatea la naștere vor determina, de asemenea, șansa copilului de supraviețuire și starea de sănătate după naștere. Bebelușii născuți prematur și cu greutate mică la naștere sunt expuși riscului pentru multe afecțiuni subiacente care pot afecta bunăstarea.

Un prolaps de cordon ombilical poate fi înfricoșător și periculos. Dar, din cauza multor progrese medicale, șansele de supraviețuire a sugarului sunt excelente. Este esențial să știi la ce să te aștepți în timpul unei urgențe obstetricale, când obiectivele principale sunt să te mențină pe tine și pe copilul tău în siguranță și bine.

Pielea unui nou-născut poate suferi modificări în primele câteva săptămâni de viață. Aceste schimbări devin un motiv de îngrijorare pentru părinți, deși multe nu sunt de fapt îngrijorătoare. Care sunt cele mai frecvente erupții cutanate la nou-născut, ce le cauzează și care sunt opțiunile de tratament disponibile?

Recomandări cheie:

 • Erupțiile cutanate la nou-născuți sunt frecvente, răspândite și de așteptat.
 • Majoritatea erupțiilor cutanate la sugari se vor rezolva de la sine și nu necesită tratament minim sau nu necesită.
 • Educația și conștientizarea vă vor ajuta să vă calmați preocupările părinților.

Cele mai frecvente erupții cutanate la nou-născut:

Erupțiile cutanate pot afecta fiecare nou-născut într-o anumită măsură. Din fericire, acestea sunt de obicei autolimitate sau rezolvate independent și nu necesită nici un tratament. Majoritatea erupțiilor cutanate nu provoacă niciun disconfort pentru copilul dumneavoastră. Cu toate acestea, unele afecțiuni ale pielii pot necesita investigații suplimentare sau pot provoca dureri la nou-născut. Să ne uităm la fiecare erupție cutanată individual.

Eritem toxic neonatorum

Erythema toxicum neonatorum (ETN) afectează 40-70% dintre nou-născuți. ETN se dezvoltă de obicei înainte de externarea din spital în a doua sau a treia zi de viață. Erupția cutanată este caracterizată de macule și papule – decolorări aplatizate sau pete în relief – înconjurate de o zonă înroșită. Maculele și papulele înroșite se pot dezvolta în pete mici, asemănătoare veziculelor. Erupția apare în general pe față, abdomen și extremități.

Cauza ETN este necunoscută. O teorie descrie un răspuns imun al sugarului la creșterea microbilor. Câteva studii au susținut această teorie. ETN dispare de obicei în 7 până la 14 zile, dar poate reapărea în prima lună de viață. Această erupție cutanată nu necesită tratament și nu este asociată cu rezultate negative.

Acneea bebelușilor (acnee neonatală)

Acneea bebelușilor, sau acneea neonatorum, afectează până la 20% dintre nou-născuții. Acneea bebelușilor seamănă cu acneea pe care o putem asocia cu adolescenții. Erupția cutanată provoacă umflături inflamate, care se pot dezvolta în puncte albe. De obicei apare oriunde pe fata. Acneea bebelusului apare dupa prima luna de viata si poate continua pana la varsta de patru luni.

Cauza acneei la bebeluși este neclară. Erupția cutanată poate fi cauzată de relația dintre glandele sebacee ale bebelușului – o glandă care secretă ulei în foliculii de păr – și hormonii materni și infantili.

De obicei, acneea bebelușului nu necesită tratament. Această erupție cutanată se rezolvă de la sine, fără consecințe. Cremele medicamentoase pot fi prescrise în cazuri severe. Este esențial să nu ciupiți, să strângeți sau să frecați energic orice acnee pentru bebeluși.

Milia (pete de lapte)

Milia – numită adesea „pete de lapte” – afectează până la 50% dintre nou-născuți. Pe obraji, nas și bărbie apar de obicei umflături minuscule, albe. Nu există roșeață sau inflamație asociată cu milia. Milia sunt prezente în general la naștere, dar pot apărea mai târziu la copiii prematuri. Petele de lapte sunt cauzate de cheratina – o proteină care se găsește în piele – care a fost prinsă în foliculii de păr. Nu este necesar niciun tratament pentru petele de lapte sau milia, care tind să dispară în prima sau a doua lună de viață.

Cradle Cap (dermatită seboreică infantilă)

Dermatita seboreică infantilă (ISD) este o erupție cutanată familiară, adesea numită cradle cap, deoarece apare adesea pe scalp. Erupția poate apărea pe față, urechi, gât și axile și se poate răspândi rapid în zona scutecului. Cradle Cap se caracterizează prin roșeață și solzi cu aspect gras. Cu toate acestea, numai roșeața poate apărea în pliurile pielii și în pliurile articulațiilor. ISD poate apărea în a doua săptămână de viață și poate dura până la 4 până la 6 luni.

Cauza cradle cap este necunoscută. Unele studii au identificat o tulpină de drojdie ca fiind vinovată. Hormonii pot fi, de asemenea, un factor contributiv. Dermatita seboreică este similară ca aspect atât cu dermatita atopică, cât și cu psoriazisul. Dermatita atopică sau eczema coexistă adesea. Debutul rapid al ISD poate fi, de asemenea, îngrijorător și poate indica imunodeficiență. În acest caz, o evaluare a unui pediatru sau dermatolog este esențială. Medicul va evalua aspectul erupției cutanate, vârsta de debut al nou-născutului, evoluția erupției și localizarea.

Cradle Cap, ca multe alte erupții cutanate nou-născuți, se vindecă de la sine. „Așteptarea vigilentă” este frecvent recomandarea medicilor pediatri. Un emolient sau ulei, cum ar fi vaselina albă sau uleiul de cocos, poate fi aplicat pe solzii grasi și apoi îndepărtat ușor cu o perie moale. Sunt disponibile și alte opțiuni de tratament , dar trebuie utilizate cu prudență din motive de siguranță.

Eczema bebelușului (dermatită atopică)

Eczema bebelușului este o erupție cutanată mai puțin frecventă care afectează aproximativ 13% din toți copiii sub 18 ani. Această erupție cutanată poate provoca disconfort copilului dumneavoastră. Dermatita atopică este un tip de eczemă caracterizată prin scuame uscate, mâncărime sau umflături care pot scurge lichid. Eczema la nou-născuți apare de obicei pe cap și obraji. Poate apărea și pe coatele și genunchii copiilor mai mari.

Eczema apare de obicei pentru prima dată în jurul vârstei de șase luni, dar poate apărea mai devreme. Dermatita atopică nu are o cauză cunoscută, dar mulți factori pot juca un rol în dezvoltarea ei, inclusiv săpunuri, demachiante, loțiuni, alergii alimentare și aer uscat. Eczema poate avea exacerbări sau erupții ca răspuns la factori declanșatori specifici. Eczema bebelușului poate necesita tratament. Evaluarea de către un dermatolog pediatru ajută la determinarea celui mai bun curs de acțiune. Cremele cu medicamente prescrise pot fi o opțiune, dar cel mai bun mod de a trata eczema bebelușului este de a preveni apariția evitării declanșatorilor. Poate dura ceva timp, încercări și erori, pentru a descoperi factorii declanșatori ai bebelușului tău.

Erupție cutanată de scutec (dermatită a scutecului)

Aproape fiecare bebeluș sau copil va avea un anumit grad de erupție cutanată de scutec sau dermatită la începutul vieții. Este una dintre puținele afecțiuni ale pielii la nou-născut așteptate care pot provoca disconfort sau durere pentru copilul dumneavoastră. Această erupție cutanată apare în zona scutecului și apare ca o piele înroșită, inflamată, care poate avea umflături ridicate sau pete de sângerare. Severitatea poate varia foarte mult. Scutecele nu provoacă dermatită de scutec. Factorii asociați cu zona scutecelor cauzează erupția cutanată.

Urina sau scaunele care stau pe piele pentru perioade prelungite pot provoca iritații ușoare până la semnificative. Acești iritanti de pe pielea sensibilă a bebelușului duc la destrămarea barierei pielii. Infecțiile microbiene pot complica și mai mult erupția cutanată de scutec, inclusiv Candida albicans (drojdie), Staphylococcus aureus, speciile de Streptococcus, E. coli și Bacteroides. După introducerea solidelor, puteți identifica anumite alimente care provoacă mai multe iritații decât altele. În aceste luni mai în vârstă, erupția scutecului poate fi mai răspândită.

Cel mai bun mod de a trata erupția de scutec este prevenirea acesteia, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Educația părinților este, de asemenea, critică. Studiile arată că îngrijirea eficientă a pielii și îmbunătățirea tehnologiei scutecelor au redus frecvența și severitatea erupțiilor cutanate.

Amintiți-vă aceste recomandări pentru a preveni erupția de scutec:

 • Schimbări frecvente de scutec
 • Utilizarea de scutece de unică folosință, respirabile
 • Curățarea blândă a zonei scutecului
 • Utilizarea de emolienți sau creme de protecție pentru a crea o barieră suplimentară de protecție a pielii
 • Conștientizarea anumitor alimente care irită

Erupția cutanată de scutec răspunde de obicei bine la tratamentul la domiciliu. Este de preferat să folosiți șervețele pentru copii fără arome, parfumuri, uleiuri esențiale, săpunuri și detergenți. Dacă erupția cutanată este semnificativă și dureroasă, scăldarea scaunului sau a urinei într-o baie poate ușura disconfortul pe care copilul dumneavoastră îl experimentează. Emolienții precum oxidul de zinc, petrolatum, lanolină sau alte uleiuri îmbunătățesc funcția de barieră a pielii. Acestea trebuie aplicate într-un strat subțire, cu grijă deosebită în jurul pliurilor pielii pentru a evita acumularea de emolient. Scopul este de a ajuta pielea să se vindece rapid și de a evita iritațiile suplimentare. Erupțiile cutanate complicate de infecție microbiană sau dermatită de contact necesită evaluare profesională și creme medicamentoase. Nu ezitați să contactați medicul pediatru dacă sunteți îngrijorat de erupția de scutec a copilului dumneavoastră.

Pediatrul dumneavoastră are capacitatea de a consilia și de a liniști cu privire la orice erupție cutanată pe care o poate avea nou-născutul dumneavoastră. Educația și conștientizarea sunt utile în calmarea preocupărilor pe care le puteți avea ca părinte. Din fericire, cele mai frecvente erupții cutanate la nou-născut se vindecă de la sine cu un tratament minim.

Fertilitatea nu este adesea luată în considerare până când vine momentul să întemeiați o familie. Călătoria către părinți poate fi o etapă fericită, dar pentru unii, lupta poate fi sfâșietoare. Reglarea individuală a fertilității este complexă, dar mai mulți factori de risc modificabili pentru infertilitate sunt sub controlul dumneavoastră.

Recomandări cheie:

 • Evaluarea factorilor de risc modificabili vă poate crește șansele de a obține o sarcină în mod natural.
 • Controlul greutății și activitatea fizică vă pot afecta hormonii reproductivi și capacitatea de a concepe.
 • Dieta standard americană poate avea un impact negativ semnificativ asupra fertilităţii.
 • Stresul, depresia și anxietatea pot avea consecințe asupra fertilității tale.
 • Dacă ați încercat să rămâneți însărcinată fără succes timp de 12 luni, poate fi timpul să vizitați un specialist în fertilitate.

Menținerea unei greutăți sănătoase, efectuarea de suficientă activitate fizică, alimentația adecvată și gestionarea stresului ar putea crește șansele de a rămâne însărcinată în mod natural.

1. Mentine o greutate sanatoasa

Greutatea sau indicele de masă corporală (IMC) este direct legată de fertilitate. Fertilitatea persoanelor supraponderale și subponderale este influențată de mai mulți factori, mulți având rădăcini în dezechilibre hormonale. Excesul sau subponderea poate afecta hormonii care reglează perioadele lunare și ovulația. Acest lucru poate duce la infertilitate ovulatorie la până la 12% dintre persoanele subponderale și 25% dintre persoanele supraponderale.

Dacă sunteți supraponderal, puteți avea un risc crescut de:

 • Lipsa ovulației;
 • Lipsa menstruației;
 • Timp mai mare de concepție și rate mai mici de concepție;
 • Ratele de avort spontan;
 • Complicații ale sarcinii.

Obezitatea și IMC mai mare sunt, de asemenea, asociate cu rezistența la insulină. Pentru mai multe informații, accesați https://active-keto-gummies-official.top/ro/influenta-somnului-asupra-pierderii-in-greutate-intelegerea-conexiunii-si-a-strategiilor-pentru-o-odihna-mai-buna/

Contents